Finn beste tilbud på lån uten sikkerhet

I dag tilbyr de aller fleste banker – store som små – en eller annen form for forbrukslån eller kredittlån, det vi også kaller lån uten sikkerhet. Norges største bank, DNB, er blant de mange bankene som har usikrede lån man kan søke om. Et lån uten sikkerhet er enkelt forklart et lån som banken ikke har tatt sikkerhet i eiendom eller andre gjenstander for.

Når banken ikke har sikkerhet i bolig, skrus renten opp. Dette er grunnen til at lån uten sikkerhet sees på som dyre, og at mange økonomer og andre eksperter fraråder en å ta opp slike lån ukritisk. Velger man imidlertid smart, kan et lån uten sikkerhet være redningen dersom uforutsette utgifter oppstår. Finn ut hvordan man finner markedets beste lån uten sikkerhet, her!

Steg 1: Kartlegg behov

Før man søker om forbrukslån eller bruker kredittkort til å finansiere noe, bør man tenke på følgende – hvor mye må lånes? Det er mange som tar opp lån som er større enn det beløpet de faktisk har bruk for. Dette kan gjøre at det blir vanskeligere å betale ned lånet sitt, og at de «overflødige» pengene brukes på ting man i utgangspunktet aldri hadde kjøpt.

God planlegging er her nøkkelen. Finn ut nøyaktig hvor mye som må lånes, og ikke overstig dette beløpet. Det er ikke engang sikkert man trenger å låne hele beløpet dersom man kan supplere med egne oppsparte midler. Tenk også over hvorvidt det faktisk er et reelt behov for å ta opp lånet. Man kan kanskje spare opp penger selv, eller se an behovet.

Steg 2: Finn beste bank

Så snart man vet hvor mye man trenger å låne, gjelder det bare å finne den banken som kan tilby de beste lånevilkårene. Her kan man lese diverse tester, eller kanskje sjekke ut diverse sammenligningsverktøy. Hvis man er på jakt etter et kredittkort som imøtekommer alle ens behov, kan man sjekke testen til e24. Avisen VG er blant sidene som tilbyr et praktisk verktøy for sammenligning av forbrukslån.

Disse testene og sammenligningene baseres i all hovedsak på hvilken bank som gir de beste vilkårene og betingelsene for lån. Det viktigste punktet å vurdere er lånets effektive rente. Nominell rente er kun renten på selve lånet, mens effektiv rente er nominell rente pluss eventuelle gebyrer og andre kostnader. Man bør derfor se på den effektive renten for å få oversikt over hva lånet faktisk vil koste.

Steg 3: Motta lånetilbud

Det kan være greit å bruke sammenligningsverktøy og tester for å få en indikasjon på hvilke banker og kredittkort som er best. Men husk at de resultatene testen viser ikke nødvendigvis gjelder alle. Hvilken rente man får avhenger nemlig av flere faktorer, som inntekt, alder, nedbetalingstid og lignende. Men et godt utgangspunkt er å søke lån hos de bankene som scorer best i test.

Søk gjerne i flere banker, da det å søke ikke er bindende for selve lånet. Slik kan man motta tilbud fra flere banker, og dermed få en god oversikt over hvilke lån som faktisk er best i ens tilfelle. Husk at man bør fokusere på den effektive renten, som selvfølgelig bør være så lav som overhodet mulig. Lån med skyhøye renter er vanskelige å betjene.

Alternativer til lån uten sikkerhet

Det å ta opp lån uten sikkerhet kan i mange tilfeller være en god nødløsning dersom man ikke kan finansiere nødvendigheter på andre måter. Ryker for eksempel oppvaskmaskinen, trenger man kanskje en ny med en gang. Vær forsiktig med å ta opp usikrede lån for å finansiere luksusgoder som ferie, shopping og andre dyre vaner. Man bør se på kredittlån og forbrukslån som siste utvei.

Man kan også vurdere alternativer til denne type lån. Det kan kanskje være mulig å låne privat av noen man kjenner, som familie, arbeidsgiver eller venner. Gjør man dette kan man være heldig å slippe renter. Man skal imidlertid ikke ta lett på private lån heller – og en nedbetalingsplan bør foreligge. Et annet alternativ til dyre forbrukslån er å spare opp midlene man trenger.

Beste forbrukslån fås slik

  • Bruk sammenligningstjenester
  • Les tester
  • Søk hos flere banker
  • Vurder ulike lånetilbud

Hvis man har et behov for å låne penger og ikke har andre finansieringsmuligheter, kan et forbrukslån eller kredittlån være en grei nødløsning. Man bør imidlertid ikke ta opp mer lån enn man faktisk trenger. For å finne beste lån bør man lese tester og bruke verktøy for sammenligning. Søk gjerne lån hos flere banker, og takk deretter ja til det beste tilbudet!